Χυλοπίτες με μήλα και μέλι 2 ψήφοι

Χυλοπίτες με μήλα και μέλι
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

2 φλυτζάνια χυλοπίτες, βρασμένες και στραγγισμένες
4 κουταλιές ζάχαρη σκούρα
4 κουταλιές σούπας μέλι
2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
4 κουταλιές βούτυρο
λίγη κανέλα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC.
2. Βάζουμε τις μισές χυλοπίττες και τα μήλα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή ζάχαρη και λίγη κανέλα. Βάζουμε κομμάτια το μισό βούτυρο και το μισό μέλι. Επαναλαμβάνουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά.
3. Ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε (ή το αφήνουμε ξεσκέπαστο προς το τέλος του ψησίματος για να πάρει η επιφάνεια μια ωραία, τραγανή υφή.)
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες