Αυγά γεμιστά με μανιτάρια στο φούρνο 3 ψήφοι

Αυγά γεμιστά με μανιτάρια στο φούρνο
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


6 αβγά σφιχτοβρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα στα δυο κατά μήκος
3 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 κουταλιά Γούστερ σως
2 φλιτζάνια μανιτάρια ψιλοκομμένα ή 30 γρ. ξηρά μανιτάρια, βαλμένα στο νερό και στραγγισμένα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι καγιέν
Σάλτσα:
1/2 κομμάτι βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
1,5 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι τυρί Έμενταλ
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ οβάλ 25-30 εκ.
2. Αφαιρούμε τους κρόκους από τα αβγά και τους αναμιγνύουμε με το βούτυρο, τη Γούστερ σως, τα μανιτάρια, το αλάτι και το καγιέν. Γεμίζουμε τα ασπράδια με μια κουταλιά γέμιση το καθένα και τα βάζουμε στο πυρέξ. (Μπορεί να γίνει μέχρι τρεις μέρες πριν και να καταψυχθεί.)
3. Για τη σάλτσα λιώνουμε 3 κουταλιές βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι για να φτιάξουμε ρου και μαγειρεύουμε μέχρι να σκουρύνει ελαφρά, περίπου για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα ολόκληρη την ποσότητα και κτυπάμε μέχρι να γίνει παχύρρευστο και να κοχλάσει. Προσθέτουμε το Έμενταλ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει, χωρίς να βράσει. (Η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί αρκετές μέρες στο ψυγείο σκεπασμένη με πλαστικό φύλλο.)
4. Χύνουμε τη σάλτσα πάνω στα γεμιστά αβγά. Λιώνουμε την υπόλοιπη κουταλιά βούτυρο σε μια μικρή κατσαρό, ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα αβγά και ψήνουμε για 20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες