Γαρίδες cajun με βίδες και ψητές κόκκινες πιπεριές 3 ψήφοι

Γαρίδες cajun με βίδες και ψητές κόκκινες πιπεριές
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


250 γρ ζυμαρικό βίδες
2 βαζάκια των 200 γρ. κόκκινες πιπεριές ψητές σε νερό, στραγγισμένες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
350 γρ. γαρίδες μέτριες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1/4 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
ξύσμα 1 λεμονιού
1/2 κουταλάκι αλάτι*
1/8 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο τριμμένο*
1,5 κουταλάκι σκόνη τσίλι*
1,5 κουταλάκι πιπέρι*
3/4 κουταλάκι πάπρικα*
μαϊντανός κομμένος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ζυμαρικό χωρίς αλάτι και στραγγίζουμε.
2. Στο μεταξύ λιώνουμε στο μπλέντερ τις πιπεριές, το σκόρδο, το λάδι, το αλάτι, το ζωμό κοτόπουλου, το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα.
3. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τη σκόνη τσίλι, το πιπέρι, την πάπρικα και το κόκκινο πιπέρι* και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 8 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσουν οι γαρίδες. Προσθέτουμε το μίγμα της ψητής πιπεριάς και ζεσταίνουμε καλά χωρίς να βράσουμε.
4. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε με τον μαϊντανό αν θέλουμε.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες