Κοχύλια με σάλτσα από μπέικον, ελιές και κάπαρη 6 ψήφοι

Κοχύλια με σάλτσα από μπέικον, ελιές και κάπαρη
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


400 γρ. κοχύλια ή άλλο μικρό ζυμαρικό
50 γρ. ελιές πράσινες
50 γρ. ελιές μαύρες
1 κουταλιά κάπαρη
1 πράσινη πιπεριά
75 γρ. μπέικον καπνιστό
500 γρ. ώριμες ντομάτες
λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ρίγανη
ελαιόλαδο
πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

1. Καρφώνουμε τη πιπεριά σε ένα πιρούνι, την περνάμε πάνω από φλόγα και της αφαιρούμε τη φλούδα. Έπειτα την ανοίγουμε, βγάζουμε τους σπόρους και την κόβουμε σε λωρίδες.
2. Κόβουμε το μπέικον σε μικρούς κύβους.
3. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε σε φέτες.
4. Ζεματίζουμε τις ντομάτες σε καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κομματάκια.
5. Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και το μπέικον. Όταν αρχίσει το μπέικον να ροδίζει, προσθέτουμε την πιπεριά και την αφήνουμε να μαραθεί. Έπειτα προσθέτουμε τις τομάτες, τις ελιές, πράσινες και μαύρες, τη ρίγανη, την κάπαρη πλυμένη, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει καλά.
6. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα κοχύλια και τα αναμιγνύουμε με την καυτή σάλτσα. Δεν βάζουμε τυρί.
0 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες