Καρμπονάρα 9 ψήφοι

Καρμπονάρα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

400-500 γρ. ζυμαρικό
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
75 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
75 γρ. τυρί πεκορίνο
3 αβγά
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές βούτυρο
πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και βάζουμε πιπέρι. Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί στα αβγά και τα αναμιγνύουμε καλά.
3. Λιώνουμε βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά, μέχρι να σκουρύνει και να χρυσίσει.Προσθέτουμε το ζυμαρικό στο μπέικον. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μίγμα αβγών και τυριού και ανακατεύουμε γρήγορα για να αναμιχθούν. Τα αβγά δεν πρέπει να σβολιάσουν. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί από πάνω και προσθέτουμε λίγο μπέικον. Βάζουμε πιπέρι κατά τη γεύση και σερβίρουμε αμέσως.
2 αστέρια από 9 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες