Κρεμά καραμελέ 3 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
Κρεμά καραμελέ
 
 

Υλικά

1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
6 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες

Για την καραμέλα:
60 γρ. ζάχαρη
57 ml νερό
15 ml λεμόνι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα και τη βανίλια.
Σε ένα σαγανάκι ετοιμάζουμε την καραμέλα βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη.
Όταν παραβράσει ρίχνουμε και το λεμόνι.
Όταν ξανθίσει, ρίχνουμε την καραμέλα στη φόρμα φροντίζοντας να πάει παντού.
Ρίχνουμε τέλος την κρεμά και ψήνουμε σε μπεν-μαρί.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες