Κρητικό ρακόμελο 53 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Κρητικό ρακόμελο
Πολλοί θεωρούν ότι είναι φάρμακο και πίνεται ζεστό, δεν ισχύει όμως απόλυτα. Είναι υπέροχο και κρύο και είναι χωνευτικό. Ένα σφηνάκι μετά το φαγητό, είναι ότι καλύτερο. Υπάρχει και το ρακόμελο με δίκταμο (έρωντας) που είναι ένα ιαματικό ισχυρό βότανο που φυτρώνει μόνο στα ορεινά τση Κρήτης αλλά δεν κατέχω τη συνταγή. Το μόνο που πρόσεξα είναι ότι θολώνει ελαφρώς λόγω του δίκταμου.
 
 

Υλικά

1 λίτρο τσικουδιά 18-19 γράδων
4 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
2 ξύλακια κανέλα
2 καρφάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς. Προσέχουμε να μην πάρει φωτιά από τις αναθυμιάσεις της τσικουδιάς. Μόλις πάρει βράση σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι για 10' να πάρει τα αρώματα.
Σουρώνουμε και πίνουμε ζεστό ή αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι και πίνουμε στην παρέα και μετά το φαγητό για καλή χώνεψη.
3 αστέρια από 53 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες