Μακαρονάδα του ψαρά 14 ψήφοι

Μακαρονάδα του ψαρά
 
 

Υλικά

15-20 μύδια
1/2 κιλό γαρίδες
1 φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα καυτερή
2 κονσέρβες τοματάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε
4 κουταλιές βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

-Καθαρίζετε τα μύδια πολύ καλά από τα "μαλλιά"
-Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνετε να βράσουν
-Όταν ανοίξουν τα αφήνετε λίγο ακόμα και τα σουρώνετε
-Χωρίζετε τη σάρκα από τα όστρακα και τα αφήνετε στην άκρη
-Πλένετε τις γαρίδες
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει
-Ρίχνετε τις γαρίδες
-Βράζετε μέχρι να μαγειρευτούν
-Στραγγίζετε και τους αφαιρείτε το κέλυφος της ουράς και το κεφάλι
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί
-Ρίχνετε την ντομάτα, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά
-Εάν χρειάζεται αλατοπιπερώνετε
-Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα μύδια και τις γαρίδες και ψήνετε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους
-Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά ρίχνετε το μαϊντανό
-Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει
-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια
-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι
-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε
-Ρίχνετε τη σάλτσα με τα μύδια και τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε
4 αστέρια από 14 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες