Μακαρόνια με κοτόπουλο, μπράντι και πιπεριές 8 ψήφοι

Μακαρόνια με κοτόπουλο, μπράντι και πιπεριές
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1 μεγάλο στήθος (φιλέτο) από κοτόπουλο
200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο ξηρό
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
6 μεγάλες πιπεριές (2 κόκκινες, 2 κίτρινες, 2 πράσινες)
1 ποτηράκι του κρασιού μπράντι
300 ml κρέμα γάλακτος
500 γρ. ζυμαρικό πένες ή βίδες
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, το κρεμμύδι σε φέτες και ψιλοκόβουμε επίσης το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το τσιγαρίζουμε (σε μεγάλο τηγάνι) με το λάδι σε υψηλή θερμοκρασία μαζί με το μπέικον για 2-3 λεπτά. Όταν μαλακώσει το κοτόπουλο χωρίς να χάσει τα υγρά του προσθέτουμε τα λαχανικά (πιπεριές, κρεμμύδι, κρεμμυδάκια φρέσκα και το σκόρδο)το αλάτι και το πιπέρι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε να βράσουν. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό, τα λαχανικά βγάζουν όσο χρειάζεται. Δοκιμάζουμε και όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το μπράντι το οποίο ανάβουμε για να κάψει. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στην φωτιά την σάλτσα μέχρι να αρχίσει να δένει.
3. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό όπου έχουμε βάλει λίγο λάδι και αφού βράσουν τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα και το κοτόπουλο.
4. Σερβίρονται ζεστά με κεφαλοτύρι.
3 αστέρια από 8 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες