Νουντλ με σπανάκι ογκρατέν 1 ψήφοι

Νουντλ με σπανάκι ογκρατέν
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)


400 γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
500 γρ σπανάκι αποψυγμένο ή φρέσκο μαραμένο στον ατμό
χυμός 1 λεμονιού
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι ή κατά τη γεύση
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
200 γρ κρέμα
100 γρ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
50 γρ. τυρί γραβιέρα φρεσκοτριμμένο
300 γρ νουντλ

Εκτέλεση

1. Τηγανίζουμε τα μανιτάρια στο βούτυρο (ή το λάδι) μέχρι να φύγει το νερό τους, προσθέτουμε το σπανάκι, το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο και 100 γρ κρέμας και τα ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε με λίγο βούτυρο (ή λάδι) και το αναμιγνύουμε με το μοσχοκάρυδο.
3. Βάζουμε το ζυμαρικό σε ένα ταψί ή πυρέξ και από πάνω απλώνουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε. Ρίχνουμε από πάνω το μίγμα παρμεζάνας (2/3) και γραβιέρας (1/3) και άλλα 100 γρ κρέμα.
4. Βάζουμε το πυρέξ για 10 λεπτά στο φούρνο και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες