Ντόνατς 10 ψήφοι

Από ΚΑΤΙΑ Τ.
Ντόνατς
 
 

Υλικά (40 κομμάτια περίπου)

8 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 κιλό)
1 και 2/3 φλιτζάνια γάλα φρέσκο (350 γρ.)
2/3 φλιτζανιού νερό (150 γρ.)
2 φακελάκια μαγιά στιγμής (16 γρ.)
4 κουταλάκια αλάτι
1 αυγό
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη (70 γρ.)
1/3 φλιτζανιού βούτυρο (70 γρ.)
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το γάλα με το νερό. Ανακατεύετε πολύ καλά το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Προσθέτετε στο αλεύρι τη μαγιά, ανακατεύετε καλά και όλα μαζί τα διαλύετε σιγά-σιγά στο χλιαρό γάλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αβγό και το αλάτι και τα ζυμώνετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Αφήνετε την ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Κόβετε την ζύμη σε κομμάτια των 30-40 γραμ. τα πλάθετε σαν κουλούρια και τα αφήνετε να φουσκώσουν. Τηγανίζετε τα ντόνατς σε καυτό λάδι και αφού τα στραγγίσετε τα πασπαλίζετε με ζάχαρη. Μπορείτε να τα σερβίρετε με μαρμελάδα, κρέμα ή και γλάσο.
4 αστέρια από 10 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες