Οστκακα 4 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Οστκακα
Είναι η σουηδική εκδοχή του cheesecake, μόνο που αντί για τυρί χρησιμοποιούν γάλα και πυτιά. Το μείγμα αναμειγνύεται με αυγά, κρέμα και αμύγδαλα και ψήνεται στο φούρνο. Το τρώνε ζεστό με φρούτα ή κρέμα γάλακτος. Δίνω μια παραλλαγή λίγο πιο εύκολη.
 
 

Υλικά

250 γρ. ανθότυρο
250 γρ. ρικότα
150 γρ. ζάχαρη
3 αβγά μεσαίου μεγέθους
20 γρ. αλεύρι και λίγο ακόμα για το ταψί
30 γρ. αμύγδαλόσκονη (λευκή)
200 γρ. γάλα
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα τυριά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μαλακό μείγμα. Προσθέτουμε το 1 αυγό, ανακατεύουμε, ενσωματώνουμε το αλεύρι, τη βανίλια και την αμυγδαλόσκονη. Έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα 2 αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να απορροφηθούν. Ρίχνουμε λίγο, λίγο το γάλα και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνέχεια για να απορροφηθούν κι αυτά και να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά 1 ταψί 20-22 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40'-45'. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με σάλτσα φράουλας ή κεράσι. Δεν χρειάζεται ψυγείο, το τρώμε σε θερμοκρασία δωματίου μόλις κρυώσει.
0 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες