Παντζάρι γεμιστό 2 ψήφοι

Από ΚΑΣΣΙΑΝΗ Β.
Παντζάρι γεμιστό
Ένα πρωτότυπο και δροσιστικό ορεκτικό που θα κλέψει την παράσταση και θα ανεβάσει το τραπέζι σας σε άλλο επίπεδο! Ταιριάζει απόλυτα με ουζάκι ή τσιπουράκι ή ακόμα και λευκό κρασί. Το μόνο που θα σας κουράσει θα είναι το "άδειασμα" των παντζαριών. Αξίζει όμως τον κόπο!
 
 

Υλικά (1 μερίδα)

4 μεγάλα παντζάρια
2-3 μικρά κεσεδάκια τόνου σε νερό
1/2 φλ. αλεσμένα καρύδια
4-5 φλ. γιαούρτι πλήρες
1 κ.σ. μαγιονέζα light
τριμμένο σκόρδο, ξύδι ,αλάτι, πιπέρι, βασιλικό φρέσκο όσο θέλουμε
1 κ.σ. τριμμένη ψίχα παντζαριού
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τα παντζάρια:
Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε και τα ξεκουφαίνουμε (εγώ χρησιμοποιώ μικρό κουταλάκι και το εργαλείο με το οποίο αφαιρούμε κουκούτσια από το μήλο). Κάθε ένα που ξεκουφάνουμε το ραντίζουμε με λίγο ξύδι.

Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και τα ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε και τα καρύδια, τον τόνο, το βασιλικό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι.

Τέλος γεμίζουμε τα παντζάρια με τη γέμιση και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου. Στο τέλος γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες