Πένες προβενσαλ 1 ψήφοι

Πένες προβενσαλ
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


1 κουταλιά βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
800 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα με το χυμό τους
1 φλιτζ. κρέμα κτυπητή
1/4 φλιτζ. κρασί κόκκινο
1 κουταλάκι ιταλικό σήζονινγκ*
1 πρέζα νιφάδες τσίλι καυτερές
500 γρ. ζυμαρικό πένες
1/4 φλιτζ. ελιές μαύρες ξεσποριασμένες
2 κουταλιές κάπαρη
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
αλάτι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κρέμα, το κρασί και τα σήζονινγκ. Σπάζουμε τις ντομάτες με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και σιγοβράζουμε με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το ζυμαρικό.
4. Προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη και ζεσταίνουμε καλά. Βάζουμε αλάτι.
5. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό και σερβίρουμε με τυρί παρμεζάνα.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες