Πίττα των Ετρούσκων 1 ψήφοι

Πίττα των Ετρούσκων
 
 

Υλικά

Για το ζυμαρικό:
250 γρ. αλεύρι
80 γρ. βούτυρο
40 γρ. λαρδί
12 γρ. αλάτι
1 κρόκος αυγού

Για τη γέμιση:
1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
150 γρ. προσούτο
150 γρ. τυρί μοτσαρέλα
1 φλιτζ. πουμαρόλα
5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
5 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Επενδύουμε το ταψί εσωτερικά με τη ζύμη σε πάχος 2 εκ. Απλώνουμε σε στρώμα τις φέτες της μελιτζάνας, το προσούτο και όλα τα λοιπά συστατικά. Καλύπτουμε με ένα άλλο στρώμα ζύμης και αλείφουμε με το αυγό. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες