Πουγκάκια λάχανο 1 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Πουγκάκια λάχανο
Μια συνταγή λίγο πρωτότυπη αλλά ιδιαίτερα γευστική και εμφανίσιμη για ένα κυριακάτικο τραπέζι ή ένα δείπνο με τους φίλους σας, σίγουρα θα τους εντυπωσιάσει.
 
 

Υλικά (6-8)

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
300 γρ. μοσχαρίσιο κρέας από κιλότο σε κύβους
2 πράσα ψιλοκομμένα
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
1/2 κιλό λάχανο
1 κύβο κρέατος
150 γρ. πεπονάκι ή κριθαράκι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το κρέας με 3 κουταλιές λάδι μαζί με τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Όταν σοταριστούν ρίχνετε το μαϊντανό, τον άνηθο, τη γραβιέρα και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί και 1 φλ. νερό, βάζετε αλάτι και πιπέρι και βράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά του.
2. Εν τω μεταξύ καθαρίζετε το λάχανο και το ζεματάτε. Βάζετε σε κάθε φύλλο λάχανου 1 κουταλιά από τη γέμιση και το δένετε πουγκάκι με λίγο μαϊντανό.
3. Βάζετε την κατσαρόλα με τα πουγκάκια σε μέτρια φωτιά με 2 κουταλιές λάδι, το κύβο και 1 φλιτζάνι νερό και τα βράζετε 10 λεπτά περίπου. Τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος.
4. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το πεπονάκι και το βράζετε 3 με 4 λεπτά. Το μεταφέρετε στο σκεύος με τα πουγκάκια, ρίχνετε και το υπόλοιπο λάδι, αλάτι-πιπέρι και 1 φλιτζανάκι νερό. Ψήνετε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες