Σπαγγέτι με λουκάνικα, δυο τυριά, ελιές και καλαμπόκι 1 ψήφοι

Σπαγγέτι με λουκάνικα, δυο τυριά, ελιές και καλαμπόκι
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)


500 γρ. σπαγγέτι
250 γρ. λουκάνικο πιπεράτο κατά προτίμηση με μάραθο ή γλυκάνισο, χωρίς το περικάλυμμα και κομμένο
σε λεπτές ροδέλες
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές βούτυρο
500 γρ. ντομάτες φρέσκες κομμένες σε μικρούς κύβους ή 1 κονσέρβα 400 γρ. ντοματάκια τεμαχισμένα
1 κονσέρβα χυμός ντομάτας
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή 1 κουταλιά σκορδόσκονη
αλάτι πιπέρι λευκό φρεσκοαλεσμένο
3 κουταλιές φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κονσέρβα καλαμπόκι με το ζωμό του
5-6 πράσινες ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά κομμένες σε λεπτές φέτες
150 γρ. τυρί παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα φρεσκοτριμμένο
200 γρ. τυρί μοτσαρέλα κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ανακατεύουμε με 2 κουταλιές βούτυρο και το διατηρούμε ζεστό.
2. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, τηγανίζουμε το λουκάνικο με το λίπος του μαζί με τα μανιτάρια (αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο λάδι.)
3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ζεσταίνοντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα ντοματάκια, το χυμό ντομάτας, το βασιλικό, τη σκορδόσκονη και αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Αφήνουμε να πάρει βράση.
4. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα μανιτάρια στη σάλτσα, μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το καλαμπόκι με το ζωμό του και τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 4 περίπου λεπτά.
5. Απλώνουμε μια στρώση παρμεζάνας σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, βάζουμε μια στρώση ζυμαρικό, άλλη μια στρώση παρμεζάνα και τέλος μια στρώση με τα υπόλοιπα σπαγγέτι.
6. Καλύπτουμε την επιφάνεια της τελευταίας στρώσης με τις φέτες της μοτσαρέλας και ρίχνουμε από πάνω την καυτή σάλτσα. Μόλις λιώσουν τα τυριά, σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες