Τόνος με μαύρες ελιές και ντομάτα 1 ψήφοι

Τόνος με μαύρες ελιές και ντομάτα
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
κόκκινο καυτερό πιπέρι τσίλι ή νιφάδες κατά τη γεύση (προαιρ.)
15 μαύρες ελιές από άλμη, ξεσποριασμένες και κομμένες
1 κονσέρβα ντοματάκια των 420 γρ.
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλιά κάπαρη στραγγισμένη
180 γρ. τόνος από κονσέρβα στραγγισμένος και τριμμένος
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
500 γρ. πένες

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι μέχρι να χρυσίσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη και 1 κουταλιά μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, προσθέτοντας την κάπαρη το τελευταίο λεπτό. Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο.
2. Προσθέτουμε τον τόνο και τις ελιές και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ζεσταθεί καλά ο τόνος.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό διατηρώντας 1 φλιτζ. Από το νερό του.
4. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό, προσθέτοντας λίγο από το νερό του, αν χρειάζεται. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες