Βάζουμε τον ταραμά να ξαλμυρίσει από βραδύς σε χλιαρό νερό. Το πρωί τον στραγγίζουμε και τον βάζουμε στο μπλέντερ. Τον χτυπάμε ώσπου να ασπρίσει με τον μισό χυμό λεμονιού και προσθέτουμε στο χτύπημα σιγά-σιγά λίγο λάδι. Βάζουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αφού έχουμε βάλει το ψωμί στο νερό, το στραγγίζουμε και το προσθέτουμε στο μπλέντερ. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε σε τακτά διαστήματα το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι. Χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρινα αφρατέψει.