Φετουτσίνια με γαρίδες και τεκίλα 1 ψήφοι

Φετουτσίνια με γαρίδες και τεκίλα
 
 

Υλικά (2 μερίδες)


12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλιτζ. τεκίλα
3 κουταλιές φρέσκος χυμός λεμονιού
2 αυγά
2 κουταλιές νερό
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλεύρι γενικής χρήσης
1/2 φλιτζ. βούτυρο
3 λεπτές φέτες λεμονιού
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
2 κουταλιές τζίντζερο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
φρέσκο άνιθο κομμένo
180 γρ. φετουτσίνια
2 κουταλές λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

1. Αναμιγνύουμε τις γαρίδες, την τεκίλα και το χυμό λεμονιού σε ένα μέτριο μπολ. Το σκεπάζουμε και το παγώνουμε για 2 ώρες. Στραγγίζουμε τις γαρίδες.
2. Χτυπάμε αυγά και νερό σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε το σουσάμι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
3. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τις γαρίδες στο μίγμα του αυγού και μετά στο αλεύρι, αφαιρώντας τυχόν περισσευούμενο.
4. Βάζουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα και σοτάρουμε, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρό. Μεταφέρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Πετάμε το λάδι.
5. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το λεμόνι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντζερο το και σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι. Βαθμιαία αναμιγνύουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και χτυπάμε ανακατεύοντας. Πετάμε το λεμόνι. Επαναφέρουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε.
6. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Το κατανέμουμε σε πιάτα και βάζουμε από πάνω τις γαρίδες. Τέλος χύνουμε από πάνω τη σάλτσα και ρίχνουμε άνηθο για γαρνίρισμα. Σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες