Χταπόδι στιφάδο 1 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Χταπόδι στιφάδο
Τη σαρακοστή υπάρχουν πολλά φαγητά που μπορούμε να φτιάξουμε διαφορετικά από τις άλλες μέρες αλλά εξίσου θρεπτικά και πρωτότυπα. Το χταπόδι μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους. Σήμερα θα το φάμε στιφάδο.
 
 

Υλικά (5-6)

1 κιλό χταπόδι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
1/2 φλιτζάνι ξύδι
1 κεφάλι σκόρδο ή και λιγότερο
2-3 φύλλα δάφνης
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
4 ντομάτες ώριμες ή 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
αλάτι
πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε 1 μπολ με νερό. Πλένουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, μετά το χταπόδι και ανάλογο νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες