Υλικά
1 αγγούρι σε κομματάκια
10 ντοματίνια
200 γρ τόνο σε λάδι
8 αντζούγιες
100 γρ ελιές Καλαμών
500 γρ baby πατάτες
6 αυγά
Λίγο μαϊντανό
Φρέσκο σχοινόπρασσο
Μια χούφτα αμπελοφάσολα
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Υλικά για το ντρέσινγκ
1/3 κούπας λάδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
χυμό από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι μουστάρδα dijon
αλάτι και πιπέρι
10 ντοματίνια
200 γρ τόνο σε λάδι
8 αντζούγιες
100 γρ ελιές Καλαμών
500 γρ baby πατάτες
6 αυγά
Λίγο μαϊντανό
Φρέσκο σχοινόπρασσο
Μια χούφτα αμπελοφάσολα
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Υλικά για το ντρέσινγκ
1/3 κούπας λάδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
χυμό από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι μουστάρδα dijon
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.Τις σουρώνουμε, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο σκεύος και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο σχοινόπρασσο και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Βράζουμε τα αυγά για 5-6 λεπτά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στη μέση. Τα αφήνουμε σε ένα πιάτο γιατί θα τα χρειαστούμε μετά.
Βράζουμε για λίγα λεπτά τα φασολάκια γιατί τα θέλουμε λίγο τραγανά.
Για τη βινεγκρέτ τοποθετούμε μέσα σε ένα μούλτι όλα τα υλικά και τα χτυπάμε καλά.
Στο μπολ με τις πατάτες προσθέτουμε τα ντοματίνια, το αγγούρι, τις ελιές, τον τόνο, τις αντζούγιες, τα αμπελοφάσουλα και από πάνω τα κομμένα αυγά.
Ραντίζουμε με την βινεγκρέτ και από πάνω προσθέτουμε λίγα από τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα.
Αυτή είναι η πιο νόστιμη σαλάτα νισουάζ που μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας στο σπίτι!