Βελουτέ σούπα με κουνουπίδι και πράσο 11 ψήφοι

Βελουτέ σούπα με κουνουπίδι και πράσο
Αυτή η σούπα είναι πραγματικά πολύ νόστιμη και ξεχωριστή. Το μυστικό βρίσκεται στο πέστο από το κόλιανδρο!
 
 

Υλικά

700gr πράσα ψιλοκομμένα (περίπου 4 πράσα)
500gr κουνουπίδι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο)
2 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (όπως παρμεζάνα)
λάδι τρούφας (προαιρετικό για επιπλέον άρωμα)

Για το πέστο κόλιαντρου:
2 φλιτζάνια κόλιαντρο
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλιτζανιού ψημένα κάσιους ανάλατα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/3 - 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο (συμπληρώνουμε μέχρι να επιτύχουμε την επιθυμητή υφή)
Αλάτι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα πράσα, το κουνουπίδι, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, το ζωμό, την κρέμα γάλακτος και το κρασί σε μία κατσαρόλα στην οποία έχουμε ρίξει 2 κουταλιές λάδι. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 2 ώρες.

Όταν η σούπα είναι έτοιμη προσθέτουμε την παρμεζάνα.

Xρησιμοποιoύμε ένα μπλέντερ χειρός για να κάνουμε τη σούπα βελουτέ.
Εναλλακτικά, μπορούμε να ρίχνουμε σε μικρές ποσότητες τη σούπα σε ένα μπλέντερ και να πολτοποιούμε.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο λάδι τρούφας και πέστο κόλιαντρου.

Πέστο Κόλιανδρου:

Τοποθετούμε το κόλιαντρο, το σκόρδο, τα ψητά κάσιους, το χυμό λάιμ και την παρμεζάνα σε ένα μίξερ και τα χτυπάμε καλά.

Με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι, έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται.
1 αστέρια από 11 επισκέπτες