Ζυμαρι για πίτσες
Τίποτα δεν είναι καλύτερο από τη σπιτική πίτσα! Το μυστικό όμως είναι στο ζυμάρι και εδώ θα βρείτε την καλύτερη συνταγή.
Υλικά
400 ml χλιαρό νερό
1/2 κουταλάκι ξερή μαγιά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια αλάτι
1/2 κουταλάκι ξερή μαγιά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο σκεύος ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία ελαστική ζύμη. Αν κολλάει προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι.Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη μας, σκεπάζοντας με μία μεμβράνη.
Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1-1,5 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μετά ζυμώνουμε ελαφρά και χωρίζουμε το ζυμάρι της πίτσας σε 4 ίσα μέρη, σε σχήμα μικρής μπάλας.
Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε από πάνω λίγο αλεύρι. Καλύπτουμε με μία πετσέτα και ξεκουράζουμε τη ζύμη για 1 ώρα.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι ζύμης στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να γίνει λεπτή και προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας.
Ψήνουμε στους 225°C για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.