Κολοκύθα γεμιστή με κινόα 4 ψήφοι

Κολοκύθα γεμιστή με κινόα
Αν συνδυάσετε την κινόα με τα αρώματα της κολοκύθας τότε το μόνο που μπορείς να αποκτήσεις είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο!
 
 

Υλικά

2 μικρές κολοκύθες κομμένες στη μέση κατά μήκος, χωρίς σπόρια
2½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

1 φλιτζάνι κινόα
1¼ φλιτζάνι καλαμπόκι μαγειρεμένο
2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών
1 κρεμμυδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ψητή κόκκινη πιπεριά
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
1 φλιτζάνι τεμαχισμένα φουντούκια
⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
¼ του φλιτζανιού μηλόξύδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
⅓ του φλιτζανιού τριμμένο τυρί (γραβιέρα)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

Αλοίφουμε το εσωτερικό από τις κολοκύθες με τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και στη συνέχεια τις τοποθετούμε, με τις κομμένα πλευρές προς τα κάτω, σε ένα ταψί. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 έως 25 λεπτά.

Ενώ ψήνεται η κολοκύθα, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κινόα και νερό ή ζωμό. Σιγοβράζουμε μέχρι το υγρό να έχει σχεδόν εξατμιστεί και η κινόα να είναι τρυφερή, 12 έως 15 λεπτά.

Μεταφέρουμε την κινόα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέβουμε με το ψητό καλαμπόκι, το κρεμμύδι, τις κόκκινες πιπεριές, τον μαϊντανό και τα φουντούκια.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο με το ξίδι και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα με τη γέμιση. Βάζουμε τη γέμιση πάνω στα κομμάτια κολοκύθας. Μπορούμε αντί να τοποθετήσουμε από πάνω τη γέμιση να αφαιρέσουμε λίγη από την κολοκύθα, να την προσθέσουμε στη γέμιση και μετά να γεμίσουμε τις κολοκύθες.

Προσθέτουμε σε κάθε κομμάτι κολοκύθας 2 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και η γέμιση είναι ζεστή, 10 έως 12 λεπτά το μέγιστο.

Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστό.
1 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες