Χταπόδι καραμελωμένο 5 ψήφοι

Χταπόδι καραμελωμένο
Το χταπόδι είναι ένας πολύ αγαπημένος μεζές και αν δοκιμάστε αυτή τη συνταγή του Always Hungry θα εκπλαγείτε!
 
 

Υλικά

- 1 ολόκληρο μικρό χταποδάκι (περίπου 700 γρ.)
- ξίδι balsamico
- μαύρη ζάχαρη
- ντοματίνια
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ή μία κατσαρόλα και το τοποθετούμε με το κεφάλι του προς τα κάτω σε χαμηλή φωτιά. Δεν προσθέτουμε τίποτα άλλο καθώς θα βγάλει πολλά υγρά μόνο του.

Μόλις κοκκινίσει και μαλακώσει είναι έτοιμο (περίπου 20-30 λεπτά). Κόβουμε τα πλοκάμια του και μετά την κουκούλα σε 2-3 κομμάτια.

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και μετά ρίχνουμε τα κομμάτια από το χταπόδι.

Το σωτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με λίγο ξίδι balsamico.

Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να καραμελώσει για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι.

Κόβουμε λίγα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Από πάνω, τοποθετούμε με προσοχή 2 πλοκάμια από το χταπόδι και λίγο από την σάλτσα του.

Αν θέλετε να δείτε όλες τις συνταγές του Always Hungry μπείτε τώρα στο blog του εδώ: Always Hungry
1 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες