Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΚΡΕΜΑ ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ 1 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
ΚΡΕΜΑ ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Η μπαβαρουάζ είναι μια ελαφριά στη γεύση κρέμα που μπορούμε να την αναμείξουμε με διαφορές γεύσεις φρούτων και να φτιάξουμε υπεροχές κρέμες με φρούτα. Χρησιμοποιείται επίσης σε ένα είδος τούρτας του διάσημου σεφ του 19ου αιώνα, Αντονιν Καρεμ, τη Σαρλότ(αν και η Σαρλότ λέγεται ότι μπορεί να είναι αγγλικής προέλευσης δεν έχει σημασία όμως). Η βάση της μπαβαρουάζ είναι μια άλλη κρέμα, η κρεμ ανγκλεζ η οποία μπορεί να γίνει υπέροχο παγωτό. Έχω δώσει συνταγή παγωτό βανίλιας που η βάση του είναι η κρεμ ανγκλεζ.

Υλικά :

125 γρ. γάλα
125 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
200 γρ. επιπλέον κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
3 κρόκοι αυγών
9 γρ. ζελατίνης
βανίλια
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Παράλληλα βάζουμε τις ζελατίνες να μουσκέψουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με τον αυγοδαρτη. Αδειάζουμε στο μείγμα των κρόκων λίγο από το μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα 2 μείγματα στην κατσαρόλα και ανάβουμε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα μέχρι να δέσει, προσέχοντας να μην ξεπεράσει τους 84-85 βαθμούς θερμοκρασία. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ειδικό, βουτάμε γρήγορα μια κουτάλα και όταν τη βγάλουμε πρέπει πάνω στη ράχη της να έχει σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο στρώμα κρέμας που σέρνοντας το δάχτυλο μας επάνω να ανοίγει δρόμο που δεν κλείνει (αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα για να μη ψηθεί παραπάνω το αυγό και κόψει).
Τη σουρώνουμε σε άλλο σκεύος για να μη μείνει στην κατσαρόλα και ψηθεί περισσότερο το αυγό. Στύβουμε τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθούν. Όταν η κρέμα φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, την ενσωματώνουμε με την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά και απαλά. Βάζουμε στο ψυγείο την κρέμα για τουλάχιστον 6 ώρες.
3 αστέρια από 1 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ 02-01-2013 15:10:58

ΜΕ 150 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ.

Ντορα Αναστασιου 29-12-2012 19:43:34

Ποση ζαχαρη βαζουμε;

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια