Ταντούρι κοτόπουλο 3 ψήφοι

Ταντούρι κοτόπουλο
Σερβίρετε με δακτυλίδια κρεμμυδιού και μαρούλι, καθώς και ψωμί.

 
 

Υλικά (6 μερίδες)


1 κουταλιά ίνες κρόκου
2,5 κούπες βραστό νερό
6 στήθη κοτόπουλου
6 κουταλιές φρέσκος χυμός λεμονιού
3κουταλιές αλάτι
1,5 κουταλιά σπόροι κολίαντρου
1 κουταλιά σπόροι κίμινο
2,5 εκ κομμάτι από φρέσκια ρίζα τζίντζερ ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη
2 μέτριες σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
200 γρ απλό γιαούρτι
1/2 κουταλιά κόκκινο χρώμα τροφίμων
1/4 κουταλιά πιπέρι καγιέν
5 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ρίχνεις τις ίνες κρόκου μέσα σε ένα μικρό μπολ, ρίχνεις το βραστό νερό και το μουσκεύεις για 5 λεπτά. Στεγνώνεις τα στήθη κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας και τους κάνεις χαρακιές με κοφτερό μαχαίρι βάθους 1,5 εκ και μήκους 2,5 εκ.. Ανακατεύεις το χυμό λεμονιού με το αλάτι και αλείφεις το κοτόπουλο σπρώχνοντας το μίγμα στις χαρακιές. Βάζεις το κοτόπουλο σε ένα δοχείο, ρίχνεις και τον κρόκο που έχει μουσκέψει με το νερό του και το αφήνεις για 30 περίπου λεπτά. Βάζεις τον κολίαντρο και το κίμινο μέσα σε ένα μικρό στεγνό δοχείο και τα καβουρδίζεις σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό κινώντας το σταθερά. Αλέθεις τους σπόρους μέσα σε μπλέντερ μαζί με το τζίντζερ, το σκόρδο και 1,5 κουταλιά από το γιαούρτι και τα δουλεύεις στην υψηλή ταχύτητα, ώσπου το μίγμα να γίνει μια λεπτή κρέμα. Το ρίχνεις μέσα σε ένα μπολ και προσθέτεις το υπόλοιπο γιαούρτι, το χρώμα και το πιπέρι καγιέν. Απλώνεις το μίγμα πάνω στο κοτόπουλο, σκεπάζεις το δοχείο και το αφήνεις 24 ώρες στο ψυγείο ή 12 ώρες έξω. Προθερμαίνεις το...
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες