Ταρτάκια με πράσα 6 ψήφοι

Ταρτάκια με πράσα
Αν έχουμε πράσινο δεντρολίβανο, βάζουμε από ένα μικρό κλαράκι μετά το τυρί πάνω σε κάθε ταρτάκι,
που είναι πολύ διακοσμητικό.

 
 

Υλικά (20 ταρτάκια)


1κιλό πράσα και το άσπρο και το πράσινο μέρος κομμένα ροδέλες
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλάκι δεντρολίβανο φρέσκο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1/4 φλιτζάνι λίγη κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι άσπρο κρασί
200 γρ. τυρί έμμενταλ τριμμένο (στον τρίφτη του κρεμμυδιού)
20 σφολιατάκια στρογγυλά (Κανάκη)

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε τα πράσα να μαραθούν, σβήνουμε με το κρασί και όταν απορροφηθεί ρίχνουμε το δεντρολίβανο, την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Σε λαμαρίνα βάζουμε τα σφολιατάκια και στο κέντρο βάζουμε 2 κουταλιές από τη γέμιση. Ρίχνουμε επάνω τριμμένο έμμενταλ και ψήνουμε στους 200οC, περίπου για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
2 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες