Φετουτσίνια χειμωνιάτικα 1 ψήφοι

Φετουτσίνια χειμωνιάτικα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


1 μικρή κολοκύθα χειμωνιάτικη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά τη γεύση
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 φλιτζ. πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες (το λευκό και το λευκοπράσινο μέρος)
1 φλιτζ. βολβός μάραθου (φινόκιο) κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φλιτζ. κόκκινο λάχανο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κουταλιές φρέσκο φασκόμηλο κομμένο
1/2 φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί
350 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνια
μαϊντανός κομμένος για το γαρνίρισμα (προαιρ.)

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190C.
2. Κόβουμε την κολοκύθα στα δυο και την βάζουμε με το κομμένο μέρος προς τα κάτω σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε περίπου 1/2 φλιτζ. νερό. Ψήνουμε μέχρι η κολοκύθα να γίνει αλλά να διατηρεί τη στερεότητά της, περίπου για 50 λεπτά. Την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Την κόβουμε σε μπουκιές και της βάζουμε αλατοπίπερο.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και την περνάμε σε ένα ρηχό μπολ σερβιρίσματος.
4. Στο μεταξύ, σε μια μέτρια χύτρα, σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά το πράσο και το μάραθο, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά, περίπου για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το λάχανο και το ξύσμα πορτοκαλιού και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
5. Σε άλλη μεγάλη χύτρα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το φασκόμηλο και μαγειρεύουμε μέχρι το βούτυρο να σκουρύνει. Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την κολοκύθα. Το βάζουμε στην άκρη και το διατηρούμε ζεστό.
6. Προσθέτουμε στο ζυμαρικό το μαγειρεμένο λάχανο, το πράσο και το μάραθο και ανακατεύουμε προσεκτικά. Ρίχνουμε την κολοκύθα και το βούτυρο πάνω στο ζυμαρικό. Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες