Κοτόπιτα με κρεμμύδια 5 ψήφοι

Από ΓΙΟΥΛΗ Τ.
Κοτόπιτα με κρεμμύδια
 
 

Υλικά (25-35 κομμάτια)

1 κοτόπουλο 1300 γρ. περίπου
5 κρεμμύδια σε ροδέλες
2 κουταλιές μαϊντανό
1 1/2 φλιτζανιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
4 αυγά και 1 επιπλέον για τα φύλλα
500 γρ. φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
λίγο βούτυρο
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε τα κρεμμύδια, τοποθετείτε το κοτόπουλο από πάνω και καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 170 για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφήνετε το κοτόπουλο να κρυώσει καλά. Αδειάζετε σε ένα μπολ τα κρεμμύδια με το ζουμί τους. Ξεκοκαλίζετε το κοτόπουλο, το κομματιάζετε και το βάζετε στο μπολ με τα κρεμμύδια μαζί με τον μαϊντανό, το τυρί, το γάλα και τα αυγά χτυπημένα. Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα κρούστας αλείφοντας τα με βούτυρο. Απλώστε το μίγμα με το κοτόπουλο και καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης βουτυρωμένα. Τέλος αλείφετε με το αυγό χτυπημένο, χαράζετε την πίτα και ψήνετε στους 180 για 45 λεπτά.
4 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες