Λιγκουίνια με γαλόπουλα μαρένγκο 1 ψήφοι

Λιγκουίνια με γαλόπουλα μαρένγκο
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


1/2 φλιτζ. φρέσκα τρίμματα ψωμιού
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 αβγό
1/2 φλιτζ. χυμός κοτόπουλου, φρέσκος ή από κύβο ή από κονσέρβα
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
500 γρ. κιμάς γαλοπούλας
1/2 κουταλάκι θυμάρι ξηρό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
450 γρ. μικρά λευκά κρεμμυδάκια αποψυγμένα
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα στα τέσσερα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. ελιές πράσινες γεμιστές με κόκκινη πιπεριά
800 γρ. ντοματοπολτός από κονσέρβα
500 γρ. λιγκουίνια
450 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες από κονσέρβα με το χυμό τους
τυρί παρμεζάνα τριμμένο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύουμε τα τρίμματα ψωμιού, το αβγό, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τον κιμά και αναμιγνύουμε καλά. Με 1 κουταλιά τη φορά φτιάχνουμε κεφτέδες από το μίγμα.
2. Σε μια χύτρα των 5-6 λίτρων ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τους συχνά, για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν από όλες τις μεριές. Τους μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με ένα τρυπητό κουτάλι.
3. Προσθέτουμε στη χύτρα επί πλέον λάδι, αν απαιτείται, μέχρι να είναι 2 κουταλιές και κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον τοματοπολτό, τις ντομάτες με το χυμό τους, το κρασί, το ζωμό, το βασιλικό, το θυμάρι και το ξύσμα πορτοκαλιού και σπάζουμε τις ντομάτες με ένα μεγάλο ξύλινο κουτάλι. Αφήνουμε να πάρει βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και το σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο, μέχρι η σάλτσα να πήξει κατά τι, για 45 λεπτά περίπου.
4. Προσθέτουμε τους κεφτέδες στη σάλτσα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας προσεκτικά τα λευκά κρεμμυδάκια και τις ελιές. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι κεφτέδες.
5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν. Απλώνουμε από πάνω τους κεφτέδες. Βάζουμε επί πλέον παρμεζάνα στα πιάτα, αν θέλουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες