Ταλιατέλες με γαρίδες vindaloo 4 ψήφοι

Ταλιατέλες με γαρίδες vindaloo
Πρόκειται για μετατροπή ενός από τα πιο καυτερά ινδικά πιάτα (η παρούσα παραλλαγή δεν
είναι και τόσο, εκτός αν αυξήσουμε τα chili κατά βούληση), που προέρχεται από την περιοχή
της Βεγγάλης (Bagladesh) και είναι συνδυασμός ινδικής και πορτογαλικής κουζίνας.

 
 

Υλικά (6 μερίδες)


500 γρ. φετουτσίνια ή ταλιατέλλες
2 κουταλάκια σπόροι κύμινου
2-3 ξεραμένες καυτερές πιπερίτσες
1 κουταλάκι πιπερόσπόροι μαύροι
1 κουταλάκι σπόροι κάρδαμου
1 κομμάτι κανέλλα 2 εκ.
1,5 κουταλάκι σπόροι μαύρης μουστάρδας
1 κουταλάκι σπόροι τριγωνέλας (fenugreek)
5 κουταλιές λευκό ξύδι
1,5-2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι ανοιχτόχρωμη ζάχαρη
10 κουταλιές ελαιόλαδο
4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε δακτυλίδια
4-6 κουταλιές συν 225 ml νερό
500 γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες
1 φρέσκια ρίζα τζίντζερου 2,5 εκ, ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη
1 μικρό κεφάλι σκόρδο
1 κουταλιά σπόροι κολίαντρου
1/2 κουταλάκι σκόνη κουρκούμη

Εκτέλεση

1. Τρίβουμε τους σπόρους κύμινου, του πιπεριού, του κάρδαμου, της μαύρης μουστάρδας και της τριγωνέλας σε μύλο του καφέ ή στο μπλέντερ. Βάζουμε τα τριμμένα μπαχαρικά σε ένα μπόλ. Προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τα αναμιγνύουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα κρεμμύδια. Τα τηγανίζουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε με ένα πιρούνι και τα βάζουμε στο μπλέντερ, (σβήνουμε τη φωτιά) μαζί με 2-3 κουταλιές νερό και τα λιώνουμε. Τα προσθέτουμε στο μπολ των μπαχαρικών: Αυτή είναι η σάλτσα vindaloo, που μπορεί να φτιαχτεί από πριν και να διατηρηθεί στο ψυγείο.
3. Στεγνώνουμε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας.
4. Λιώνουμε το τζίντζερ και το σκόρδο μέσα στο μπλέντερ με 2-3 κουταλιές νερό, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
5. Ξαναζεσταίνουμε το λάδι που απέμεινε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί βάζουμε λίγες-λίγες τις γαρίδες και τις τσιγαρίζουμε ελαφρά. Τελειώνοντας τις βγάζουμε με μια πιρούνα και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Όταν γίνουν όλες, στο ίδιο λάδι βάζουμε την κρέμα τζίντζερ και σκόρδου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τον κόλιαντρο και την κουρκούμη. Ανακατεύουμε για λίγο ακόμη. Βάζουμε τις γαρίδες, τη σάλτσα vindaloo και 225 ml νερό. Το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά, ώσπου οι γαρίδες να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε που και που κατά το βράσιμο.
6. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό, ανακατεύουμε ζεσταίνοντας και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.
1 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες