Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Γαρίδες βενετσιάνικες (scampi alla veneziana) 3 ψήφοι

Γαρίδες βενετσιάνικες (scampi alla veneziana)
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Αν και εδώ εμφανίζεται ως κύριο πιάτο, το κλασικό αυτό βενετσιάνικο έδεσμα, αποτελεί θαυμάσιο ορεκτικό με τον καθένα να καθαρίζει τις γαρίδες του. Σερβίρεται με μπόλικο φρέσκο τραγανιστό ψωμί για ?βούτες? στη σάλτσα.

Υλικά

1/2 φλιτζ. (125 ml) ελαιόλαδο υπερπαρθένο
675 γρ. μεγάλες γαρίδες με τα κελύφη τους
4-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια (10 ml) φρέσκο θυμάρι
1/2 κουταλάκι καυτερές κόκκινες νιφάδες ή κατά τη γεύση
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο ή κατά τη γεύση
μαϊντανός τεμαχισμένος για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες, το σκόρδο, το θυμάρι και τις καυτερές νιφάδες, μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν οι γαρίδες, περίπου για 4 λεπτά (προσοχή να μην παραβράσουν). Βάζουμε αλατοπίπερo και τις σερβίρουμε γαρνιρισμένες με τον μαϊντανό.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια