Μόλις μαγειρεύτηκαν |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Νέες
Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών με μελιτζάνα και κολοκυθάκι 
Αυτή την καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών πρέπει να τη δοκιμάσετε!
Υλικά
1,5 κιλό τοματίνια
10 σκελίδες σκόρδο
8 κλαδιά φρέσκο θυμάρι
5 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
250 γραμμάρια πέννες
1 μικρή λεπτή μελιτζάνα
1 μικρό κολοκυθάκι
180 γραμμάρια μικρές μπάλες φρέσκιας μοτσαρέλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βασιλικό
10 σκελίδες σκόρδο
8 κλαδιά φρέσκο θυμάρι
5 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
250 γραμμάρια πέννες
1 μικρή λεπτή μελιτζάνα
1 μικρό κολοκυθάκι
180 γραμμάρια μικρές μπάλες φρέσκιας μοτσαρέλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 130°C.Σε μια μεγάλη λαδόκολλα τοποθετούμε τα τοματίνια, το σκόρδο με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Ψήνουμε μέχρι να μειωθούν οι τομάτες στο ένα τέταρτο του μεγέθους τους και αρχίσουν να στεγνώνουν γύρω από τις άκρες, 2 έως 2 1/2 ώρες.
Εντωμεταξύ μαγειρεύουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τη μελιτζάνα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου για 2 λεπτά.
Προσθέστε το κολοκυθάκι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά, περίπου 3 λεπτά.
Ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά, τα τοματίνια, τη μοτσαρέλλα και το φρέσκο βασιλικό.
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών |
![]() |
Οι νέες συνταγές στο email σας |
|
![]() |