Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Κοτόπουλο cordon bleu 3 ψήφοι

Κοτόπουλο cordon bleu
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Κλασική συνταγή της νοτιοανατολικής Γαλλίας που βασίζεται σε κοτόπουλο γεμιστό με γραβιέρα και ζαμπόν.

Υλικά (4 μερίδες)

4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
4 φέτες ζαμπόν
4 φέτες γραβιέρα
1 κουταλιά πάπρικα
2 κουταλιές αλεύρι
¼ βούτυρο
1 φλιτζ. λευκό, ξηρό κρασί
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά άνθος αραβοσίτου

Εκτέλεση

1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε εγκάρσια τα στήθη κοτόπουλου, χωρίς να χωρίσουν, αλλά να χωρούν από μια φέτα ζαμπόν και γραβιέρας. Τα ασφαλίζουμε με μια οδοντογλυφίδα και τα πασπαλίζουμε σε μίγμα από αλεύρι και πάπρικα.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να κάψει και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει κι απ? τις δυο πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κρασί, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να γίνει. Το βγάζουμε από το τηγάνι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος αφαιρώντας τις οδοντογλυφίδες και το διατηρούμε ζεστό.
3. Στο ίδιο τηγάνι αναμιγνύουμε τον ζωμό που απέμεινε με την κρέμα γάλακτος και το άνθος αραβοσίτου και αναδεύουμε καλά μέχρι σάλτσα να γίνει ομοιόμορφη και να δέσει.
4. Περιχύνουμε τα στήθη κοτόπουλου με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως μαζί με ψητά ή ατμιστά λαχανικά.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια