Σχετικές Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
Μόλις μαγειρεύτηκαν |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Νέες
Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Κρητική πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο 
Ένα απλό, γρήγορο στην παρασκευή και νόστιμο παραδοσιακό γλυκό της Κρήτης. Γεμάτο ευωδιά.
Υλικά
3 ποτήρια αλεύρι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
ξύσμα από ένα λεμόνι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
ξύσμα από ένα λεμόνι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι. Χτυπάμε το λαδί με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα ξύσματα, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο μέσα στο μείγμα του λαδιού. Ανακατεύουμε λίγο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα. Στο τέλος βάζουμε σιγά, σιγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός τον οποίο αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
|
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών |
![]() |
Οι νέες συνταγές στο email σας |
|
![]() |