Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Κριθαράκι κρεμώδες με πορσίνι 3 ψήφοι

Κριθαράκι κρεμώδες με πορσίνι
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (4 μερίδες)

25 γρ. ξηρά μανιτάρια πορσίνι, ξεπλυμένα με κρύο νερό
2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι χοντρό και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
1,5 φλιτζ. κριθαράκι
1/2 φλιτζ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές μαϊντανός τεμαχισμένος

Εκτέλεση

1. Σε ένα μέτριο μπολ μουσκεύουμε τα μανιτάρια με 2 φλιτζ. ζεστό νερό, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε μια σήτα με χαρτοπετσέτα ή φίλτρο καφέ και φυλάμε το υγρό. Πιέζουμε τα μανιτάρια για να φύγει όλο το υγρό και τα χοντροκόβουμε.
2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που, μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 5 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το κριθαράκι, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κριθαράκι να ροδίσει και να μοσχοβολήσει, περίπου για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τα πορσίνι, το υγρό τους και 2,5 φλιτζ. νερό. Αφήνουμε να πάρει βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει το περισσότερο υγρό και να γίνει κρεμώδες, περίπου για 15-20 λεπτά. Ρίχνουμε την παρμεζάνα, βάζουμε αλατοπίπερο και ρίχνουμε από πάνω τον μαϊντανό.

3 αστέρια από 3 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια