Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Λιγκουίνια πόρτο Ρίκο 3 ψήφοι

Λιγκουίνια πόρτο Ρίκο
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (4 μερίδες)


2 κουταλιές ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 γρ. φιλέτα αντσούγας από κονσέρβα στραγγισμένα και κομμένα
1 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου τσίλι (μπούκοβο)
1 φλιτζ. ελιές πράσινες γεμιστές κομμένες σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. ελιές μαύρες ξεσπορισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κονσέρβες των 250 γρ.σάλτσα ντομάτας
1 κιλό λιγκουίνια
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο(*)

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, τις αντσούγες, το μπούκοβο και τις ελιές. Σοτάρουμε μέχρι τα κρεμμύδια να ασπρίσουν, για 5 λεπτά περίπου.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί και τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να ζεσταθεί καλά, για 3-5 λεπτά.
4. Ρίχνουμε μέσα το ζυμαρικό και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν καλά. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ζεσταθούν καλά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια