Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Μπαβαρουάζ με ινδική καρύδα 2 ψήφοι

Από ΓΕΩΡΓΙΑ Δ.
Μπαβαρουάζ με ινδική καρύδα
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Είναι πολλή νόστιμη συνταγή.

Υλικά

1 φλ. τριμμένη ινδική καρύδα
4 φύλλα ζελατίνα
2 ποτήρια νερού γάλα
4 αυγά
7 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. βανίλια
1/4 λίτρο (1 ποτήρι νερού) κρέμα γάλακτος
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Βάζουμε την τριμμένη καρύδα στο φούρνο να καβουρδιστεί, προσέχοντας όμως να μην πάρει πολύ χρώμα. Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε το γάλα, στύβουμε την ζελατίνα, την ενώνουμε με το γάλα και την διαλύουμε καλά, ανακατεύοντας. Δουλεύουμε καλά σε λεκάνη-με ξύλινο κουτάλι-τους κρόκους των αυγών μαζί με την ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε μέσα, λίγο λίγο, το ζεστό γάλα κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια κι αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Στο μεταξύ χτυπάμε σε πηκτή μαρέγκα τ'ασπράδια των αυγών.
Χτυπάμε επίσης χωριστά με το σύρμα των αυγών την κρέμα του γάλακτος, να αφρατέψει πολύ καλά. Ενσωματώνουμε στην κρέμα που πετύχαμε την καρύδα, προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τη μαρέγκα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ορθογώνια φόρμα βρεγμένη με κρύο νερό και την τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες,μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Ξεφορμάρουμε την μπαβαρουά σε πιατέλα,αφού τυλίξουμε για λίγο την φόρμα σε μια πετσέτα βρεγμένη με καυτό νερό.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια