Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Πεταλούδες με αγκινάρες και μπέικον 2 ψήφοι

Πεταλούδες με αγκινάρες και μπέικον
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ. πεταλούδες ή νιόκι
5 αγκινάρες (μόνο οι κούπες) ή από κονσέρβα ή κατεψυγμένες.
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
4 λεπτές φέτες μπέικον καπνιστό κομμένο σε κομματάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 λεμόνι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωτιά με το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το χυμό του λεμονιού και αλατοπίπερο. Βράζουμε το μίγμα για 5 λεπτά Προσθέτουμε το μπέικον, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν ακόμη 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ρίχνουμε στη σάλτσα της αγκινάρας, προσθέτoντας το υπόλοιπο λάδι, και σερβίρουμε αμέσως.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια