Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Πεταλούδες με γαρίδες φρα διαβολο 2 ψήφοι

Πεταλούδες με γαρίδες φρα διαβολο
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Η έκφραση FRA DIAVOLO αναφέρεται σε πιπεράτα πιάτα Σημαίνει τον "Αδελφό Διάβολο" και αναφέρεται σε ένα Σικελό Ρομπέν των Δασών, τον Michele Pezza (1771-1806), που μεταμφιέζονταν σε Φραγκισκανό μοναχό, και τον αποκαλούσαν έτσι. Παίρνει χρόνο μέχρι να μειωθεί η σάλτσα και να γίνει νοστιμότερη. Εύκολα το κάνουμε όσο καυτερό θέλουμε μεταβάλλοντας την ποσότητα του καυτερού λαδιού τσίλι ή προσθέτοντας καυτερές κόκκινες πιπεριές λιωμένες.

Υλικά (4-6 μερίδες)

3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (περίπου 2/3 φλιτζάνια)
1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο (2/3 φλιτζάνια)
1 μίσχος σέλερι ψιλοκομμένος (2/3 φλιτζάνια)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
3 κουταλιές μαϊντανός κομμένος για το σερβίρισμα (προαιρετικό)
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό ή κόκκινο κρασί
1 κονσέρβα των 800 γρ. τοματάκια
3 κουταλιές τοματοπολτός ή 1 μικρή κονσέρβα σάλτσα τομάτας (250 γρ.)
1/2 κουταλάκι θυμάρι ξηρό ή ρίγανη
1/2 κουταλάκι λιωμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά ή κατά τη γεύση
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση (ξεκινάμε από 1 κουταλάκι αλάτι και προσθέτουμε)
500 γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες.
500 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες ή πένες ή και σπαγγέτι.

Εκτέλεση

1. Σε τηγάνι για βαθύ τηγάνισμα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε ελαφρά τα κομμένα κρεμμύδι, σέλερι, καρότο και σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη σκουρύνουν, περίπου για 10 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το κρασί. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που, μέχρι να μειωθούν, περίπου για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον τοματοπολτό, μαγειρεύουμε χωρίς σκέπασμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί η σάλτσα, περίπου για 30 λεπτά.
4. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
5. Αν οι γαρίδες δεν είναι βρασμένες, τις βράζουμε ή τις σοτάρουμε μέχρι να γίνουν (τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας πριν σοτάρουμε).
6. Βάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
7. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο καυτό ζυμαρικό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια