Σχετικές Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
Μόλις μαγειρεύτηκαν |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Νέες
Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Τα κουλουράκια της φιλοξενίας 
Κουλουράκια νόστιμα με λίγα υλικά. Τα έφτιαχνε η μητέρα μου και τώρα τα φτιάχνω και εγώ στο ξενοδοχείο που διατηρώ στο Γαλαξίδι. Γίνονται ανάρπαστα.
Υλικά (160 κουλουράκια)
1 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα ή ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
τον χυμό από μισό λεμόνι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
σουσάμι για το πλάσιμο
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα ή ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
τον χυμό από μισό λεμόνι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
σουσάμι για το πλάσιμο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε. Μόλις λιώσει η ζάχαρη βάζουμε το αλεύρι και ζυμώνομε όλα τα υλικά μαζί. Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακιά και να πλάθεται εύκολα, τότε είναι έτοιμη. Τα πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε και τους ρίχνουμε και το σουσάμι. Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
|
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών |
![]() |
Οι νέες συνταγές στο email σας |
|
![]() |