Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Φετουτσίνια Βεζουβίου 1 ψήφοι

Από ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
Φετουτσίνια Βεζουβίου
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (4)

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμυδάκι στιφάδου κομμένο στη μέση
6 μέτριες ώριμες ντομάτες, χωρίς τον κεντρικό πυρήνα, κομμένες στα τέσσερα
3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά φρέσκη ρίγανη ψιλοκομμένη
½ κουταλάκι αλάτι
350 γρ. φετουτσίνια
2/3 φλ, τυρί παρμεζάνα τριμμένο
2,5 φλ. φρέσκο τυρί μοτσαρέλα (περίπου 250 γρ.) κομμένο σε μικρούς κύβους
2 κουταλιές φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι στο μπλέντερ. Προσθέτουμε και τις ντομάτες και φτιάχνουμε ένα χοντροκομμένο πουρέ.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μίγμα ντομάτας, τη ρίγανη και αλάτι. Μόλις το μίγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
3. Ενώ βράζει η σάλτσα, βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό διατηρώντας 1 φλ. από το νερό του και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηκτή, την αραιώνουμε με λίγο από το νερό του ζυμαρικού. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το τυρί και τον βασιλικό. Σκεπάζουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο για λίγα λεπτά, ώστε η μοτσαρέλα να αρχίζει να λιώνει. Σερβίρουμε αμέσως.

0 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια