Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Ψαρονέφρι στο φούρνο με γάλα καρύδας 7 ψήφοι

Ψαρονέφρι στο φούρνο με γάλα καρύδας
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
ΠΑΡΑΛΛΑΓΉ ΧΩΡΙΣ ΦΟΥΡΝΟ
α) Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές, το πανάρουμε με τον ίδιο τρόπο, το τηγανίζουμε και το στεγνώνουμε όπως περιγράφεται.
(β) Στην ίδια κατσαρόλα παρασκευάζουμε τη σάλτσα όπως περιγράφεται. Στο τέλος ρίχνουμε το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει.
(γ) Σερβίρουμε με τον ίδιο τρόπο.

Υλικά (8 μερίδες)

1 φλιτζάνι αλεύρι γενικής χρήσης
1 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου τσίλι
1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες των 4-5 χιλ.
2 κουταλιές μαγειρικό λάδι
1/2 φλιτζάνι κρασί Μαρσάλα ή λευκό
1 κονσέρβα των 400 γρ. γάλα κοκοκάρυδου
1/2 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
2 κύβοι ζωμού μόσχου
3 κουταλάκια σκόνη κάρι ή κατά τη γεύση
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ. Αναμιγνύουμε το αλεύρι και τις νιφάδες τσίλι σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα, βάζουμε μέσα το χοιρινό, κλείνουμε τη σακούλα και την κινούμε καλά, ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του κρέατος με το αλεύρι και το τσίλι.
2. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε το χοιρινό στο καυτό λάδι μέχρι να σκουρύνει ανακατεύοντας συχνά. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και μετά το απλώνουμε στο ταψί.
3. Στην ίδια κατσαρόλα που μαγειρέψαμε το χοιρινό, αναμιγνύουμε το γάλα κοκοκάρυδου και το φιστικοβούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Τρίβουμε μέσα στο μίγμα τους κύβους ζωμού και προσθέτουμε τη σκόνη κάρι. Ζεσταίνουμε το μίγμα και ρίχνουμε ανακατεύοντας το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Το ρίχνουμε πάνω στο κρέας στο ταψί.
4. Το ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά και σερβίρουμε με ρύζι και λαχανικά ατμού στο πλάι.
3 αστέρια από 7 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια