Ξιφίας με εστραγκόν, σκόρδο και κρεμμυδάκια 4 ψήφοι

Ξιφίας με εστραγκόν, σκόρδο και κρεμμυδάκια
 
 

Υλικά (2 μερίδες)


2 κουταλιές μαργαρίνη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μεγάλα κρεμμυδάκια στιφάδου, ψιλοκομμένα
1 φλυτζ ξηρόλευκό κρασί
1 κουταλιά ξηρό εστραγκόν
2 μέτριου μεγέθους φιλέτα ξιφία, κομμένα σε ελλειπτικό σχήμα
1 μεγάλη σκληρή τομάτα κομμένη σε κομμάτια
αλατοπίπερο κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλο δοχείο με σκέπασμα, λιώνουμε τη μαργαρίνη πάνω από μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, προσθέτουμε το κρασί και το εστραγκόν και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν καλά. Σιγοβράζουμε το μίγμα.
2. Πλένουμε τις φέτες του ξιφία και τις βάζουμε στο δοχείο. Αλείφουμε μια ή δυο φορές το ψάρι με το υγρό, μετά το σκεπάζουμε και το σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Αν οι φέτες είναι πιο παχιές από 2,5 εκ, πρέπει να τις γυρίζουμε περίπου κάθε 3 λεπτά.
3. Μόλις τα ψάρι φθάσει να σπάζει εύκολα με το τρύπημα του πιρουνιού, προσθέτουμε τις τομάτες. Τις βάζουμε γύρω από τον ξιφία και όχι πάνω του. Αν το υγρό εξατμίζεται γρήγορα, προσθέτουμε λίγο περισσότερο κρασί με ένα κουτάλι, ώσπου ο πάτος να σκεπάζεται και πάλι. Δεν χρειάζεται πολύ, επειδή και οι τομάτες βγάζουν αρκετό υγρό.
4. Για να σερβίρουμε, βάζουμε από μια φέτα σε κάθε πιάτο και με το κουτάλι σως επάνω του. Η σως κανονικά είναι αρκετή για να καλύψει όλες τις μερίδες. Το σερβίρουμε αμέσως.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες