Μόλις μαγειρεύτηκαν |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Νέες
Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Η ασιατική κουζίνα έχει μπει πλέον στη ζωή μας με ένα πλήθος διαφορετικών συνδυασμών γεύσεων.
Μαγειρέψτε κάποιο από τα 126 ασιατικά πιάτα μας.

-
Σαλάτα καρότου η παπάγιας από το μέλος ΤΑΪΛΑΝΔΗΣε κάποιες χώρες η ωμή παπάγια είναι δυσεύρετη, για αυτό σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά τα καρότα ή λάχανο. Συνιστούμε να σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως μόλις την ετοιμάσετε, καθώς τα ταϊλανδέζικα ντρέσινγκ δε έχουν τα απαραίτητα έλαια που βοηθούν τα λαχανικά να παραμένουν φρέσκα για πολλή ώρα.
-
Κοτόπουλο βουτύρου (murg makhani, Ινδία) από το μέλος ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣΤο πιάτο αυτό βρίσκεται ανάμεσα στα πιο γνωστά ινδικά φαγητά σε όλο τον κόσμο. Η σάλτσα του μπορεί να παρασκευαστεί όσο καυτερή ή όσο ήπια ται-ριάζει στον ουρανίσκο μας. Ταιριάζει τέλεια με μαύρες φακές (Kaali Daal), Naans (είδος ινδικού ψωμιού) και μια πράσινη σαλάτα.
-
Καυτερή και ξινή σούπα με γαρίδες από το μέλος ΤΑΪΛΑΝΔΗΤόσο το λέμον γκρας όσο και τα φύλλα καφίρ λάιμ μπορείτε να τα βρείτε σε αγορές και καταστήματα με είδη μαναβικής από την Ασία. Ίσως χρειαστεί να τα βρέξετε, καθώς τις περισσότερες φορές θα τα βρείτε αποξηραμένα. Ο χυμός του λάιμ έχει πολύ εκλεπτυσμένη γεύση. Προσθέστε τον στο τέλος και από λίγο κάθε φορά, δοκιμάζοντας παράλληλα, γιατί εάν βάλετε υπερβολική ποσότητα δεν θα μπορείτε να κάνετε κάτι να το διορθώσετε.
-
Κοτόσουπα με γάλα καρύδας από το μέλος ΤΑΪΛΑΝΔΗΗ σούπα θα πρέπει να έχει μια ελαφριά ξινή γεύση , αμυδρά αλμυρή και να είναι κρεμώδης, από το γάλα καρύδας. Το γάλα καρύδας διατίθεται σε κονσέρβες ή σε σφραγισμένες σακούλες. Ανακινήστε πριν τη χρήση καθώς η κρέμα του συσσωρεύεται στην επιφάνεια.
-
Μαριναρισμένα χοιρινά σουβλάκια και στήθος κοτόπουλου στη σχάρα από το μέλος . Ο φρέσκος κόλιανδρος είναι πλέον διαθέσιμος στα σούπερ μάρκετ σε όλο τον κόσμοι, στο τμήμα με τα φρέσκα λαχανικά. Συνήθως από τα ματσάκια του φρέσκου κόλιανδρου έχουν κοπεί οι ρίζες. Ζητήστε από τον μανάβη τις ρίζες, αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κοτσάνια ως υποκατάστατο ή και τα φύλλα του. Η γλυκιά σάλτσα τσίλι για ντιπ πωλείται σε καταστήματα με προϊόντα από την Ασία, με την ονομασία «σάλτσα για ψητό κοτόπουλο» (nam jim kai)
-
Σουβλάκι κοτόπουλο με σάλτσα από φιστίκια από το μέλος Η σάλτσα θα πρέπει να έχει λίγο γλυκιά γεύση με μια υποψία ξινού και αλμυρού. Το βασικό άρωμά της το δίνει ο συνδυασμός κάρυ και καρύδας.
-
Πικάντικα κεφτεδάκια ψαριού από το μέλος
-
Σαλάτα αγγούρι από το μέλος Η ίδια σαλάτα μπορεί να συνοδεύσει και τα πικάντικα κεφτεδάκια ψαριού και το σουβλάκι κοτόπουλο με σάλτσα από φιστίκια.
-
Σπαγγέτι με τόνο και ασιατικά μυρωδικά από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣ
-
Λιγκουίνια με σάλτσα από γαρίδες και μαυροδάφνη από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣΗ (ασιατική) σάλτσα στρειδιών συνδυάζεται τέλεια με την μαυροδάφνη!
-
Γκουακαμόλε ασιατικό από το μέλος ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
-
Αρνάκι Λαχώρης από το μέλος ΑΝΤΩΝΙΟΣΜε το όνομα της ινδικής πόλης Λαχώρης, το χορταστικό αυτό πιάτο έχει μια έξοχη αρωμα-τική γεύση που του δίνουν τα χειμωνιάτικα μπαχαρικά όπως το γαρύφαλλο, οι μαύροι πι-περόσποροι και η κανέλλα. Σερβίρεται με μια καυτή αφράτη naan λατά τη συνήθεια της βόρειας Ινδίας.
-
Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από γλυκό κρασί και κρεμμύδια από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣ
-
Κοτόπουλο με σάλτσα κάσιους από το μέλος ΑΝΤΡΙΑΝΟΣΟι σάλτσες με ξηρούς καρπούς μπήκαν στην κουζίνα της βόρειας Ινδίας από τους Μογγόλους, τους ταξιδευτές που είχαν ίσως τη μεγαλύτερη σημαντική εξωτερική επίδραση στην ινδική κουζίνα. Το μογγολικό φαγητό, όπως είναι γνωστό αυτό το στυλ μαγειρικής, είναι περίφημο για πλούσιες αλλά λεπτές γεύσεις του.
-
Κοτόπουλο με τζίντζερ από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣ
-
Πολυνησιακή τηγανιά από το μέλος ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ
-
Ρύζι με λιαστή ντομάτα, παρμεζάνα και γκαραμ μασάλα από το μέλος ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
-
Κινόα με κάρυ από το μέλος ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣΜια ελαφριά γεύση κάρυ που κάνει τη νόστιμη κινόα ένα σπουδαίο παράπλευρο πιάτο για πλήθος κύριων πιάτων.
-
Κοτόπουλο με πρασινάδα (saag chicken, Ινδία) από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣΠρασινάδα (saag) σημαίνει παραδοσιακά το σπανάκι, που αποτελεί τη συνηθισμένη επιλογή για να συνδυαστεί με το κοτόπουλο, αν και άλλα πράσινα λαχανικά ταιριάζουν εξίσου καλά. Το κοτόπουλο με πρασινάδα είναι ένα από τα πιο γνωστά πιάτα προερχόμενα από το κρατίδιο του Punjab στην Ινδία.
-
Κοτόπουλο με μπαχαρικά στο γκριλ από το μέλος ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣTο πιάτο αυτό βασίζεται στο στυλ μαγειρικής ταντούρι, όπου το κρέας ή το κο-τόπουλο μαρινάρεται πριν ψηθεί στο στο γκριλ ή στον πήλινο φούρνο. Σερβί-ρεται με ρύζι και μια σαλάτα ή, για πραγματική πολυτέλεια, με ένα κάρυ μανιτα-ριών. Αν προτιμάμε, μπορούμε επίσης να ψήσουμε το κοτόπουλο στο μπάρμπεκιου για θεσπέσια καπνιστή γεύση. Περιχύνουμε με το λάδι μόνο όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο.
![]() |
Οι νέες συνταγές στο email σας |
|
![]() |