Μόλις μαγειρεύτηκαν |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Νέες
Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Επειδή το Πάσχα είναι πολύ σημαντικό γεγονός στη ζωή ενός Χριστιανου και καλό είναι να τηρούμε τις παραδόσεις μας ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συνταγές μας.
Δοκιμάστε κάποιες από τις 88 Πασχαλινές συνταγές μας και δεν θα χάσετε.

-
Μαγειρίτσα από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΈνα αποκλειστικά ελληνικό πιάτο που λατρεύουμε οι περισσότεροι και που για έναν παράξενο λόγο που κανένας δεν ξέρει, το τρώμε και το απολαμβάνουμε μόνο το βράδυ της Ανάστασης.
-
Αρνίσιο μπούτι φούρνου από το μέλος ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.Πάσχα έρχεται και το αρνί έχει την τιμητική του. Όταν δεν μπορούμε να το ψήσουμε στη σούβλα έχουμε εναλλακτική το ψήσιμο στο φούρνο. Γίνεται νόστιμο και τρυφερό. Απολαύστε το.
-
Κουλουράκια βανίλιας από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΝόστιμα κουλουράκια γαι να συνοδεύσουμε το γαλα ή τον καφέ μας.
-
Τσουρέκι με κακουλέ από το μέλος ΣΟΦΙΑ Σ.
-
Κουλουράκια βουτύρου από το μέλος ΣΟΦΙΑ Σ.
-
Συκωτάκια της κατσαρόλας από το μέλος ΣΟΦΙΑ Σ.Μια εναλλακτική συνταγή για το βράδυ της Ανάστασης.
-
Γαρδουμπάκια πανεύκολα από το μέλος ΣΟΦΙΑ Σ.
-
Πασχαλινό cheesecake από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.Παντρεύω την Ελληνική παράδοση με ξενόφερτο γλυκό και δίνω ένα τέλειο αποτέλεσμα. Πασχαλινή καρυδόπιτα Πηλίου με κρέμα τυριού.
-
Πασχαλινή καρυδόπιτα Πηλίου από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.Με μια λέξη... Καταπληκτική! Απλά προσθέτω και λίγο μπέικιν για να διογκωθεί πιο πολύ και να γίνει και αφράτη.
-
Στριφτό τσουρέκι από το μέλος ΣΟΦΙΑ Σ.
-
Λαζαράκια από το μέλος ΣΟΦΙΑ Σ.To Σάββατο του Λαζάρου συνηθίζεται από τα παλιά χρόνια οι νοικοκυρές να φτιάχνουν "Λαζαράκια". Τα Λαζαράκια είναι στην ουσία σταφιδοψωμάκια που τους δίνουμε το σχήμα ανθρώπου με σταυρωμένα χέρια, όπως ήταν δηλαδή ο Λάζαρος όταν τον βρήκε ο Χριστός.
-
Βιεννέζικο τσουρέκι γεμιστό από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.Ένα διαφορετικό τσουρέκι ελαφρώς γλυκόξινο, όπως τρώνε τα γλυκά οι Αυστριακοί και χωρίς τα απαραίτητα μπαχαρικά (μαχλέπι, μαστίχα, κακουλέ). Η συνταγή είναι λίγο διορθωμένη από μένα μια και η ποσότητα αλεύρου ήταν σχετικά μικρή και ναι μεν γινόταν πολύ αφράτο, όταν κρύωνε όμως καθόταν. Δεν είχε την απαραίτητη δύναμη να κρατήσει τον αέρα, οπότε την άλλαξα λίγο. Επίσης αντικατέστησα το νερό με γάλα. Βασικό μυστικό για τα αρτοσκευάσματα με μαγιά, τα υλικά όλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι από το ψυγείο. Και τα υγρά στοιχεία, πάντα ζεστά.
-
Κουλουράκια Πασχαλινά με άρωμα λεμόνι από το μέλος ΣΟΦΙΑ Σ.
-
Αρνάκι με δυόσμο και δεντρολίβανο από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
-
Τηγανιά με αρνίσια συκωταριά από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
-
Μαγειρίτσα με κιμά από το μέλος ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.Σε πολλούς δεν αρέσει η μαγειρίτσα με συκωτάκια αντί λοιπόν να τη στερηθούμε θα την φτιάξουμε με κιμά.
-
Γαμήλια σούπα από το μέλος ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.Το Πάσχα συνήθως τρώμε μεγειρίτσα. Επειδή όμως δεν την τρώνε όλοι και κυρίως τα παιδιά, σας έχω μια σούπα με αρνάκι πολύ νόστιμη και θρεπτική που τα παιδάκια σας θα τη λατρέψουν.
-
Αρνί λαδορίγανη φούρνου από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
-
Κατσικάκι λαδορίγανη στη κατσαρόλα από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
-
Αρνάκι φρικασέ με αυγολέμονο από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
![]() |
Οι νέες συνταγές στο email σας |
|
![]() |