Μόλις μαγειρεύτηκαν |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Νέες
Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Οι σούπες είναι για όλον το καιρό, είτε σαν πρώτο πιάτο είτε για όταν κάνει κρύο.
Έχετε δίπλα σας αρκετό ψωμί και μία από τις 95 σούπες που σας προτείνουμε και δεν θα χάσετε

-
Χειροποίητος σπιτικός τραχανάς γλυκός από το μέλος Σοφία Π.
-
Αλγερινή σούπα με μαλλιά αγγέλου και λαχανικά (chorba bil matisha) από το μέλος ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
-
Βενετσιάνικο μακαρονάκι με φασόλια από το μέλος ΑΝΤΩΝΙΟΣ
-
Βιετναμέζικη σούπα με μοσχάρι και ρυζομακάρονα (pho bo soup) από το μέλος ΑΝΤΩΝΙΟΣΜια θρεπτική σούπα με επίπεδα ρυζομακάρονα, η σούπα Pho Bo είναι πολύ δημοφιλής σε ολόκληρο το Βιετνάμ. Το κουλάντρο είναι ένα φυλλώδες μυρωδικό με άρωμα παρόμοιο προς το κόλιαντρο, αν και εντονότερο. Αν δεν υπάρχει, αυξάνουμε την ποσότητα του κόλιαντρου ή απλά το παραλείπουμε.
-
Κολοκυθόσουπα με γάλα από το μέλος ΑΝΤΩΝΙΟΣ
-
Μαγειρίτσα κλασική από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
-
Ντοματόσουπα για τη Σαρακοστή από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΜία απλή συνταγή που όμως δεν στερείται σε γεύση και που φυσικά δεν περιορίζεται στις μέρες της Σαρακοστής.
-
Χόνδρος με πατάτες στη κατσαρόλα από το μέλος ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠ.Αυτό το φαγητό το έφτιαχναν πολύ παλιά οι γιαγιάδες μας, είναι πολύ θρεπτικό με πολλές βιταμίνες. Ο χόνδρος γίνεται με γάλα και αλεσμένο σιτάρι. Είναι παραδοσιακό προϊόν της Κρήτης, είναι είδος τραχανά.
-
Τανομενος σορβάς από το μέλος ΡΕΝΑ Γ.Είναι καθαρά ποντιακή συνταγή, σε κάθε περιοχή της Καππαδοκίας την παρασκεύαζαν διαφορετικά. Λέγεται τανομένος σορβάς δηλαδή ανακατεμένη σούπα.
-
Απλή ντοματόσουπα με φιδέ από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
-
Σούπα τραχανά από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΑν είναι και σπιτικός γίνεται και ακόμα καλύτερο.
-
Νόστιμα γιουβαρλάκια από το μέλος ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α
-
Πατατόσουπα από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
-
Ντοματόσουπα με φιδέ από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
-
Καροτόσουπα με τζίντζερ από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
-
Πατσάς αρνίσιος από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.Ο πατσάς είναι γνωστός ως «φαγητό του ξενύχτη» και πράγματι μετά από ένα κοπιαστικό ξενύχτι, ο πατσάς είναι ένα πολύ τονωτικό φαγητό. Είναι σούπα και η καταγωγή της, προφανώς Αρμένικη από τους πρόσφυγες της Αρμενίας. Γίνεται από κοιλιά ή ποδαράκια αρνιού ή μοσχαριού ή μοσχαροκεφαλή. Τρώγεται ψιλοκομμένος (ψιλός) ή χοντροκομμένος (χοντρός). Ο χοντροκομμένος έχει την ονομασία «Ντουσλεμές». Σερβίρεται με λαδάκι, σκορδοστούπι, ξύδι και μπούκοβο και με σάλτσα. Στη θεσσαλονίκη, απο την οπόια κατάγομαι και μένω, έχουμε τα καλύτερα πατσατζίδικα με κορυφαίο και πολύ γνωστό πλέον τον Τσαρουχά. Δίνω λοιπόν μια απλή συνταγή για πατσά.
-
Γιουβαρλάκια σούπα από το μέλος ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.Το φαγητό αυτό είναι για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο και θέλουν τα γιουβαρλάκια τους σαν σούπα. Είναι το ίδιο εύγευστο και πιο υγιεινό.
-
Μαγειρίτσα με κιμά από το μέλος ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.Σε πολλούς δεν αρέσει η μαγειρίτσα με συκωτάκια αντί λοιπόν να τη στερηθούμε θα την φτιάξουμε με κιμά.
-
Γαμήλια σούπα από το μέλος ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.Το Πάσχα συνήθως τρώμε μεγειρίτσα. Επειδή όμως δεν την τρώνε όλοι και κυρίως τα παιδιά, σας έχω μια σούπα με αρνάκι πολύ νόστιμη και θρεπτική που τα παιδάκια σας θα τη λατρέψουν.
-
Νηστίσιμη σούπα με φακές από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
![]() |
Οι νέες συνταγές στο email σας |
|
![]() |