Τούρτα ζυμαρικών με κιμά
Έχετε δοκιμάσει ποτέ τα αγαπημένα σας μακαρόνια με κιμά σε τούρτα; Τώρα μπορείτε αρκεί να ακολουθήσετε τη παρακάτω συνταγή του Always Hungry
Υλικά
- 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες 400 γρ
- 250 γρ πασάτα ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- λίγο φρέσκο βασιλικό
- λίγη ρίγανη
- 1 πακέτο ριγκατόνι
- 200 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
- 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες 400 γρ
- 250 γρ πασάτα ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- λίγο φρέσκο βασιλικό
- λίγη ρίγανη
- 1 πακέτο ριγκατόνι
- 200 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
- 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σωτάρουμε καλά για 10 λεπτά.Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, την πασάτα, τη δάφνη, την κανέλα και τα μπαχαρικά. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς και να μην έχει πολλά υγρά.
Αφαιρούμε τα μπαχάρια, την κανέλα και την δάφνη και τον αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ριγκατόνι, 3-4 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε.
Τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πάλι.
Τώρα ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε την τούρτα ζυμαρικών.
Σε ένα τσέρκι ή μια φόρμα με δαχτυλίδι 23 εκ. αρχίζουμε να τοποθετούμε όρθια τα ριγκατόνι, ξεκινώντας από τα τοιχώματα προς το κέντρο, μέχρι να γεμίσει όλη η φόρμα.
Μετά προσθέτουμε τον κιμά από πάνω σε όλη την επιφάνεια.
Με προσοχή, πιέζουμε αρχικά με την παλάμη μας τον κιμά και στην συνέχεια με τα δάχτυλα μας για να εισχωρήσει ο κιμάς στα ριγκατόνι.
Τέλος απλώνουμε από πάνω τη μοτσαρέλα και μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα το τυρί από πάνω.
Πριν σερβίρουμε την τούρτα ζυμαρικών με κιμά την αφήνουμε για 10 λεπτά, μετά αφαιρούμε το δαχτυλίδι και κόβουμε σε κομμάτια.
Αν θέλετε να δείτε όλες τις συνταγές του Always Hungry μπείτε τώρα στο blog του εδώ: Always Hungry